Geloofsopvoeding

Vorig jaar was er een gespreksavond bij Oudezijds 100 over geloofsopvoeding. Daaruit ontstond het idee om rondom dit thema meer avonden te organiseren voor een grotere groep. Want alle ouders die iets met geloof hebben, of ze nu 'van huis uit gelovig' zijn of fanatiek kerkbezoeker, komen vroeg of laat voor de vraag te staan hoe ze hun eigen geloof aan hun kinderen overdragen.

Daarom willen we twee avonden met elkaar in gesprek over het thema 'geloofsopvoeding'. Op deze avonden zul je worden uitgedaagd om te formuleren wat geloof voor jouzelf betekent, en hoe je dat in je opvoeding verwerkt. Vragen zijn bijvoorbeeld: hoe geef je wat voor jou heel belangrijk is, door aan je kinderen? Hoe geloven kinderen? Leren kinderen geloven op straat, op school of in de kerk? Wat is de rol van multimedia, vriendjes en ouders? Hoe ga je om met verschillen tussen beide ouders? Hoe belangrijk is bijbelkennis, beleving of overtuiging?
Deze avonden zullen plaatsvinden op maandag 12 mei en 16 juni om 20u00, bij Oudezijds 100 (op de Oudezijds Achterburgwal 100). Voor een gezellige borrel naderhand wordt gezorgd! Laat wel even weten als je komt, aan [email protected].

“Hoe geef ik het door aan mijn kinderen?”