Kruispost

Kruispost biedt medische en psychosociale zorg aan mensen die in de reguliere zorg geen hulp kunnen vinden: onverzekerden, daklozen en (uitgeprocedeerde) asielzoekers. Per jaar weten zo’n 3200 patiënten Kruispost te vinden, dat betekent jaarlijks 7000 consulten.

Openingstijden:
Maandag – vrijdag
10.00-12.30u en 19.00-21.30uur

De medische hulp is vergelijkbaar met die van een huisartsenpraktijk. We bieden ook de mogelijkheid om een beroep te doen op maatschappelijk werk, omdat de vraag van de patiënt vaak breder is dan alleen de medische. Kruispost bestaat sinds 1983 en wordt gedragen door Oudezijds 100 en de Johanniter Orde in Nederland.

Kruispost is alle weekdagen ‘s ochtends en ‘s avonds geopend. Minimaal twee artsen en een receptionist ontvangen de patiënten, die zonder afspraak langs komen voor een consult. De meest voorkomende aandoeningen  zijn huid-, hart- en vaat- en spijsverteringsproblemen. Tijdens het ochtendspreekuur is er ook een maatschappelijk werker aanwezig naar wie artsen kunnen doorverwijzen.

Ons werk wordt mogelijk gemaakt door de inzet van pro deo hulpverleners. Het team van tachtig vrijwilligers en medewerkers bestaat uit:

  • medici; onder wie huisartsen, neuroloog, praktijkondersteuner-Somatiek en tandartsen
  • een psychomotorische therapeut
  • diëtist: op dit moment zijn we op zoek naar een diëtist
  • psycholoog
  • maatschappelijk werkers
  • advocaat
  • receptionisten

Alleen de medisch coördinator, algemeen coördinator, enkele maatschappelijk werkers en een schoonmaker zijn betaalde krachten. Op deze wijze kunnen we de kwaliteit en continuïteit van het zorgaanbod garanderen.
Stichting Kruispost is verantwoordelijk voor de medische zorg, terwijl de maatschappelijke zorg vanuit stichting Oudezijds100 wordt verzorgd. Informatie over het beleidsplan, financiële verantwoording  en organisatie vind je onder de downloads.

Steun ons direct via deze link!

Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op:

Kruispost 
Oudezijds Voorburgwal 129
1012 EP Amsterdam
t 020 - 624 90 31
f 020 - 428 83 30
[email protected]
www.kruispost.nl

 

 

“De combinatie van medische en psycho-sociale zorg, maakt deze plek zo uniek”